Сб. Июл 27th, 2024

Диван у вітальні — один з найважливіших предметів меблів у будинку. Тут ми проводимо приємний час у компанії сім’ї та друзів, або відпочиваємо за книгою чи перед телевізійним екраном. Тому він повинен бути зручним, але в той же час було б непогано, якби він також був елегантним та відповідав інтер’єру нашої вітальні. Давайте подивимося, як вибрати диван для вітальні, який відповідає обом цим критеріям.

Вибір вітальні — з чого почати?

Перше питання, яке потрібно задати, пов’язане з розміром і формою дивана. Багато людей із задоволенням вибирають кутові дивани, що забезпечують більший комфорт відпочинку та дозволяють розсадити більше гостей. Однак вибір куточка не завжди є гарною ідеєю, оскільки в невеликих вітальнях, де кожен сантиметр має преміум-клас, він може непотрібно завалити інтер’єр. У таких кімнатах краще потягнутися за диваном, який має менші розміри і буде краще вписуватися в загальне функціональне розташування інтер’єру.

Тому варто виміряти свій інтер’єр і зробити попередню імітацію функціонального планування, навіть на папері, і перевірити, який диван найкраще підійде. Тільки власники справді великих віталень можуть ігнорувати аспект розмірів і, вибираючи диван, орієнтуються лише на його зовнішній вигляд та комфорт. Переважна більшість, однак, повинна перевірити, наскільки великий диван їм підійде, щоб вітальня не втратила свої пропорції та не стала незручною у використанні.

Тільки після такого попереднього аналізу розмірів вітальні та прийняття рішення про те, чи краще вибрати куточок або диван, можна приступати до пошуку конкретної моделі на сайті https://lux-mebli.net/g3862501-divani-modern. Вибір величезний, тому перед тим, як йти до магазину, варто визначити стиль дивана, який буде відповідати вашій вітальні та його кольорам.

Наймодніші дивани для вітальні — які вони?

Шукаючи диван у стилі, який відповідає вашій вітальні, ви можете вирішити слідувати сучасним тенденціям інтер’єру та вибрати диван у стилі Честерфілд, оббитий бірюзовим плюшем. Такий бірюзовий диван чудово підійде до інтер’єру в стилі арт-деко в сучасному варіанті. Якщо вам подобається цей стиль і у вас є елегантні золотисті аксесуари, цей диван, безсумнівно, стане чудовим доповненням вашого інтер’єру.

Якщо ви ближче до сучасного клімату, але не обов’язково у варіанті в стилі арт-деко, ви також можете вибрати бірюзовий диван, хоча і в дещо іншому стилістичному варіанті. Краще зупинити свій вибір на більш простому дизайні, функціональному і без зайвих прикрас. Відповідні подушки стануть доповненням, яке зробить диван більш елегантним і розкішним. В результаті завдяки сучасному дивану композиція на фотографії нижче набула виразності, а бірюзовий колір суттєво додав цього інтер’єру характеру. Без такого дивана інтер’єр був би нудним і абсолютно невиразним.

Сильний колір — це потрібно?

Ви, мабуть, помітили, що всі пропозиції диванів, які я вам тут показую, — це дивани в яскравих кольорах. Це пов’язано з тим, що на даний момент більшість людей вибирають білий та сірий кольори як домінуючі кольори в своїх інтер’єрах, і необхідний сильний кольоровий акцент, щоб трохи розірвати цю монотонність. Ось чому зелений диван у вітальні, рожевий диван або темний диван у вітальні додадуть інтер’єру характеру і позитивно вплинуть на задоволення від відпочинку в добре продуманому інтер’єрі.

Ви також можете подумати про вибір дивана з малюнком, хоча ви повинні бути дуже обережними при виборі цього рішення. Якщо решта інтер’єру гладка і не надто кричуща, хороша ідея може бути диван з малюнком. Питання, однак, полягає в тому, чи буде такий візерунок втомливим і чи не набридне він занадто швидко, адже візерунки мають таке, що їх можна носити швидше, ніж диван в одному кольорі. Я не заперечую, що такий диван з малюнком може виглядати добре, як ви можете бачити на фотографії нижче. Однак я не впевнений, що гладкий диван та подушки з малюнком будуть кращим рішенням. Подушки набагато легше змінити, ніж диван, коли ми втомлюємось, нудьгуємо або ми змінюємо концепцію дизайну інтер’єру та кольори.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *